Чорба от зелен фасул

Коментари · 329 Прегледа

Класическа рецепта за популярно ястие.

Вземаме около ½ кг зелен фасул, 7–8 чаени чаши вода, 1 връзка зелен лук, 3–4 лъжици олио, 1 лъжица брашно, червен пипер, оцет, сол, магданоз и копър. Добре изчистения и измит фасул нарязваме на дребно и слагаме във вряща подсолена вода да ври, докато омекне. Правим отделно запръжка от маслото — лукът нарязан и леко задушен. После прибавяме брашното да се поза пържи, червения пипер и изсипваме към врящия фасул. Оставяме да поври още 15–20 минути. Малко преди да свалим чорбата от огъня, прибавяме й по половин връзка ситно нарязан магданоз и копър. Поднасяме я с оцет и счукан чесън.

Автор: Пенка Чолчева, източник: "601 изпитани готварски рецепти"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg