Необходими продукти:
350 г пилешки гърди
150 г кисело мляко с 3% мазнини
40 г пармезан
2 скилидки чесън
1 супена лъжица лимонов сок
шепа магданоз
½ чаена лъжичка сол
¾ чаена лъжичка млян черен пипер
зехтин на спрей
Начин на приготвяне:
Нарежете измитите и изсушени пилешки гърди на малки парченца. Разбъркайте ги в купа с киселото мляко, намачкания чесън, солта, подправките, лимоновия сок и нарязания на ситно магданоз. Оставете месото да се маринова поне за 2 часа, идеалният вариант е за цяла нощ. След това поставете гърдите и маринатата в тава за печене, намазнена със зехтин на спрей.Настържете отгоре пармезана и печете на температура 180°C за около 30 минути до златисто. Сервирайте месото веднага след изпичане, а за гарнитура можете да използвате печени картофи, печен морков и пресни зеленчуци.
Източник: GymBeam