Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
1 глава кромид лук
2 глави чесън
300 гр гъби/печурки/
черен пипер
червен пипер
риган или чубрица
1 сл доматено пюре
15-20 гр краве масло
олио
сол на вкус
1/2 чч бяло вино
1 чч зеленчуков бульон
щипка захар
Почистете гъбите,ако е нужно ги обелете,но в никакъв случай не ги мийте под течаща вода.Нарежете ги на едро.Нарежете месото на едри хапки /1,5 см/.
Загрейте олиото в дълбока тенджера с дебело дъно,добавете маслото и гъбите.Запържете ги в горещата мазнина,докато си променят цвета.Извадете ги в друг съд.На тяхно място сложете месото.Разделете го на няколко части.Запържете до зачервяване и полуготовност една след друга всяка част.Когато месото е запържено,сложете обеления и нарязан на едро чесън и нарязания лук.Върнете месото и гъбите в тенджерата заедно с отделилите се от месото и гъбите сокове.Когато всичко изври и чесънаи лука се зачервят,добавете червения пипер,солта,захарта и доматеното пюре.Разбъркайте за няколко секунди всичко да се смеси и налейте виното.Когато виното изври,добавете черния пипер,чубрица или риган и налейте зеленчуковия бульон/или топла вода/.
Оставете ястието да къкри на много слаб огън ,докато течноста почти напълно изври.
Сервирайте с варен ориз,картофено пюре или качамак/полента/.
Да ви е сладко!!!