Кифли с мармалад
500 гр брашно
200 мл пр мляко
2 яйца (единия жълтък за намазване)
100 гр меко масло
150 гр захар
12 гр суха мая
1/2 чл сол ванилия
2 сл сок от портокал или лимон
мармалад от ябълки
Всички продукти се поставят в казанчето на хлебопекарната,програма ТЕСТО. След завършването на програмата, тестото се разделя на 15 топки по 80 гр.Когато е изтеглено предварително тестото, изделията се получават еднакви по размер и се изпичат равномерно. Всяко топче се разточва на тънко,поставя се мармалад и се завиват кифлички.Втасват втори път за 30 мин.Намазваме с разбит с 1 няколко капки вода жълтък. Поръсва се със захар.Печем до зачервяване на 160С°.