Рецепта за домашна извара

Коментари · 350 Прегледа

Рецепта за домашна извара. Диетична извара - домашно производство. Домашна извара (рикота).

Необходими продукти

  • Мляко (с висока масленост)2 литра
  • Лимонена киселина 5 гр
  • Вода 50 мл
  • Сол 10 гр

Начин на приготвяне

Загрейте млякото до 90 градуса в тенджера. Важно е да използвате емайлирана. Междувременно разредете лимонената киселина с вода или ползвайте готов лимонов сок. Изключете котлона с горещото мляко. Изсипете в млякото лимонена киселина с водата, добавете сол, ако желаете, и разбъркайте бавно. Изчакайте да започне процесът на пресичане. Щом се появят извара и жълта суроватка, спрете да бъркате и оставете за 10 минути. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете изварата в тензуха, покриващ гевгира и прецедете. Оставете на стайна температура за 15 минути.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg