Необходими продукти
- Кори за баница 6 листа
- Зехтин 2 с.л.
- Лук (праз)1 стрък
- Чесън 4 скилидки
- Тиква (настъргана)1 чаша
- Листа от цвекло или лапад нарязани 4 чаши
- Сол 1/2 ч.ч.
- Пипер черен 1/2 ч.ч.
- Мащерка1 ч.л.
- Яйца 2 бр.
- Сирене бяло (настъргано)1 чаша
Начин на приготвяне
Нарежете праза на колелца. Загрейте олиото в тиган и добавете праза. Запържете 5-8 минути - до златисто кафяво. Добавете нарязания лапад или листа от цвекло, чесън, тиквата, сол, черен пипер и мащерка към тигана. Разбъркайте с шпатула и дръжте на котлона още 5 минути. Смесете яйцата със сиренето в голяма купа. След това поставете зеленчуковата смес от тигана в купата и отново разбъркайте добре. Намажете кръгла тавичка с масло и подредете корите за баница така, че да покрият цялата повърхност и да образуват "купа". Поставете сместа върху корите. Сгънете краищата от всички страни. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете пая 20 минути. Нарежете и сервирайте горещ с кисело мляко.