Необходими продукти:
1 кг брашно
200 мл. прясно мляко
350 гр. захар
300 мл. олио + масло
1 пакет суха мая
100 мл. топла вода
3 пакетчето ванилия
5 яйца
1 ч.л. ракия
кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата, захарта, ванилията, олиото и млякото с миксер. Пресявате брашното в тава и добавяте сместа и втасалата мая (маята се втасва с 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и около 100 мл. топла вода).
Замесвате тестото и месите около 10 мин. Оставяте да втаса на топло около 1 час докато си удвои обема. След това го размесвате и добавяте ракията и лимона, разделяте го на 3 равни части, които правите на дълги около 1 метър змии, които сплитате на плитка.
Слагате в кръгла тава, намазвате с разбит в 2 с.л. олио жълтък и поръсвате обилно със захар. Оставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин.