Необходими продукти
За блата:
- Брашно 100 гр
- Яйца 4 бр
- Захар100 гр
За ягодовия мус:
- Пюре от ягоди 460 гр
- Сирене (крема) 420 гр
- Сметана (35%)160 мл
- Шоколад (бял)210 гр
- Желатин 17 гр
- Захар110 гр
- Хранителна боя (червена)2 гр
За ягодовото желе:
- Пюре от ягоди 300 гр
- Сироп (глюкоза)60 мл
- Ванилия
- Желатин 10 гр
Начин на приготвяне
Първо пригответе блата: вземете 4 яйца, 100 гр захар и разбийте до гладка смес, след това добавете брашно и разбийте отново. Поставете получената маса във форма и я сложете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 5-6 минути. Оставете да се охлади. разрежете блата на 2. За муса смесете ягодовото пюре и захарта в тенджера и загрейте. Накиснете желатина и добавете към ягодовото пюре. След това разбийте сиренето и сметаната в блендер. Разтопете белия шоколад на водна баня и добавете към сместа от сирене и сметана. Добавете оцветител за храна и разбъркайте. Оставете в хладилника да се охлади. За желето смесете ягодовото пюре и глюкозата, загрейте в тенджера. Накиснете желатина и смесете с пюрето, добавяйки ванилията. Прекарайте през сито. Изсипете ягодовия мус (400 гр) във формата, оставете да се охлади, след това изсипете ягодовото желе, покрийте отгоре с блата. Отгоре отново сложете слой от ягодов мус, след това блат, оставете да се охлади. Отгоре покрийте с ягодово желе. Оставете целия десерт да се охлади, гарнирайте с пресни ягоди отгоре и охладете за една нощ.