Необходими продукти
- Булгур 250 гр
- Вода 750 мл
- Лук 1 глава
- Тиква 200 гр
- Олио 2 с.л.
- Домати (сушени)1 ч.л.
- Червен пипер ½ ч.л.
- Канела 1 щипка
- Куркума ½ ч.л.
- Масло 30 гр
- Сол на вкус
- Пипер (черен, смлян) на вкус
- Магданоз за украса
Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тенджера, добавете ситно нарязания лук и запържете до златисто кафяво. Добавете тиквата и сушените домати, нарязани на малки кубчета. Гответе 5-7 минути. Изсипете булгура в тенджерата, подправете със сол, червен пипер и куркума, разбъркайте. Залейте с вряла вода и варете на умерен огън 20-25 минути, докато водата заври. Свалете от огъня, добавете маслото и подправете с щипка канела. Оставете пилафа покрит за 5-7 минути. Сервирайте горещ, поръсено със ситно нарязан магданоз.