Рецепта за пилаф с булгур и тиква

Коментари · 429 Прегледа

Рецепта за пилаф с булгур и тиква. Булгур с канела и куркума. Пилаф с булгур и тиква.

Необходими продукти

  • Булгур 250 гр
  • Вода 750 мл
  • Лук 1 глава
  • Тиква 200 гр
  • Олио 2 с.л. 
  • Домати (сушени)1 ч.л.
  • Червен пипер ½ ч.л.
  • Канела 1 щипка
  • Куркума ½ ч.л.
  • Масло 30 гр
  • Сол на вкус
  • Пипер (черен, смлян) на вкус
  • Магданоз за украса

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера, добавете ситно нарязания лук и запържете до златисто кафяво. Добавете тиквата и сушените домати, нарязани на малки кубчета. Гответе 5-7 минути. Изсипете булгура в тенджерата, подправете със сол, червен пипер и куркума, разбъркайте. Залейте с вряла вода и варете на умерен огън 20-25 минути, докато водата заври. Свалете от огъня, добавете маслото и подправете с щипка канела. Оставете пилафа покрит за 5-7 минути. Сервирайте горещ, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg