Необходими продукти
- Карфиол 1 глава
- Масло (кокосово)50 мл
- Паста (мисо)30 гр
- Къри 1 ч.л.
За соса:
- Моркови 300 гр
- Целина 200 гр
- Лук 100 гр
- Сметана 700 мл
- Паста (tom-yam vegan)30 гр
Начин на приготвяне
Смесете кокосовото масло с къри и мисо паста. Разделете карфиола на съцветия. Намажете цветчетата с кокосовото масло и мисо соса и печете във фурната на 180 градуса за около 20 минути. Накълцайте лука, морковите, целината и запържете в тиган. Смесете сметаната и tom yum, добавете в тигана. Когато зеленчуците омекнат, ги прехвърлете в блендер и разбийте до гладка смес. Сервирайте карфиола със соса.