Необходими продукти
- Лук (праз)2 стръка
- Тиквички 2 бр
- Зелен фасул 300 гр
- Броколи 300 гр
- Вода (или зеленчуков бульон) 5 чаши
- Мляко 2,5 чаши
- Магданоз на вкус
- Зехтин 2 с.л.
- Сол на вкус
- Пипер (прясно смлян) на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тенджера и задушете тънко нарязания праз за няколко минути. Добавете зеления фасул и гответе още 5 минути. Налейте зеленчуков бульон (или вода), добавете тиквичките и броколите и оставете да заври. След това намалете огъня и оставете да къкри още 20-25 минути. След като зеленчуците омекнат, пасирайте супата в блендер. Върнете получената супа-пюре в тенджерата, подправете със сол и черен пипер, добавете млякото и гответе на умерен огън при непрекъснато бъркане за още 10 минути. Преди сервиране украсете със ситно нарязан магданоз.