Необходими продукти:
600 мл неовкусено бадемово/кокосово мляко
300 г инстантна овесена каша с вкус на ванилия или
неовкусена
300 г кайсии без костилки
100 г соев протеин изолат с вкус на ванилия
25 г чиа семена
10 г настърган кокос
1 бакпулвер
1 г сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Първо смесете всички сухи съставки – овесената каша, соевия протеин изолат, чия семената, бакпулвера и содата бикарбонат. Разбъркайте ги и добавете растителното мляко. Размесете добре тестото до възникването на хомогенна смес. Пригответе формата, в която ще печете пая (ние използвахме кръгла форма с диаметър 20 см) и я напръскайте с кокосово олио на спрей или я постелете с хартия за печене. Междувременно нарежете кайсиите на ленти, украсете с тях горната част на пая и я посипете с кокос. Натиснете леко кайсиите, така че да се потопят частично в тестото. Печете 50 минути на температура 180℃. След като паят се опече, оставете го да се охлади, нарежете го и можете да му се насладите!
Източник: GymBeam