Необходими продукти
- Яйца 2 бр
- Кисело мляко (нискомаслено)3 с.л.
- Ванилия 1 бр
- Захар 1,5 чаши
- Олио 1/3 чаша
- Сол 1/2 ч.л.
- Какао на прах 1/4 чаша
- Шоколад (горчив)90 гр
- Брашно 2/3 чаша
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 190 ° C. Намаслете леко широка форма за печене. Разбийте яйцата, киселото мляко и екстракта от ванилия в малка купа и оставете настрана. В малка тенджера смесете захарта, олиото, солта и три супени лъжици вода и загрейте на умерен огън в продължение на три минути при непрекъснато разбъркване. Свалете от огъня. Добавете какаото и шоколада (нарязан на ситно с нож) и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. След това добавете яйчената смес. Накрая добавете брашното и разбъркайте сместа до гладкост. Изсипете сместа във формата и печете 25 минути. Оставете да се охлади напълно и нарежете на квадратни парчета. Сладкишът може да се изпече и във форми за мъфини.