Необходми продукти
- Царевица за пуканки 1/2 чаша зърна
- Масло (фъстъчено)5 супени лъжици
- Захар (кафява)1,5 чаши
- Олио 5 супени лъжици
- Пчелен мед 1/3 чаша
- Сол на вкус
- Сода 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Изсипете три супени лъжици олио в голяма тенджера и го загрейте. Изсипете царевицата и разклатете, докато всички зърна се покрият с олио. Покрийте с капак и оставете на умерен котлон за 5-7 минути, докато всички зърна се разпукат. Намажете с мазнина голяма тава за печене. Изсипете пуканките в тавата. Загрейте фурната до 100 ° C. В средна по големина тенджера смесете захарта, фъстъченото масло, меда, останалото олио и солта. Загрейте на умерен огън за 2-3 минути при непрекъснато разбъркване. Добавете содата за хляб. Разпределете карамела върху пуканките равномерно. Печете във фурната за около час, като разбърквате на всеки 15 минути.