Необходими продукти
- Вино (сухо червено)2 чаши
- Захар 1/4 чаша
- Портокал ( сок и кора)1 бр
- Канела 1 пръчка
- Карамфил 2 пъпки
- Круши (твърдо узрели) 4 бр
Начин на приготвяне
Налейте виното и портокаловия сок в тенджера, добавете захарта, настърганата кора от портокала, канелата и карамфила. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри още пет минути. Докато сосът кипи, обелете крушите и отрежете малко от основата за стабилност при сервиране. Поставете крушите в тенджерата, покрийте с капак и оставете да ври още 20-25 минути, като крушите се обръщат на всеки пет минути. Те трябва да омекнат, но да останат и леко хрупкави. Извадете крушите от тенджерата и ги оставете настрана. Увеличете котлона и оставете соса да се вари още 15 мин. Когато сосът се сгъсти и заприлича на сироп, залейте крушите и изчакайте да се охладят преди сервиране.