Козуначени рулца

Коментари · 260 Прегледа

По-здравословен вариант на класиката с пълнозърнесто брашно, кафява захар и стафиди

Рецептата:

250гр. Пълнозърнесто брашно(аз използвах лимец)

250гр. Брашно за козунак(миксираме двете брашна, защото няма как да се получи тези класически конци, а все пак са празници и исках да се придържам максимално към традицията?)

3яйца

125мл. Мляко

25гр. Мая

150гр. Кокосова захар(или повече, ако обичате по-сладичко)

40гр. Масло

Ванилия и настъргана лимонова кора

Стафиди за плънката

Метод: Загряваме леко млякото и  малко от кафявата захар за тестото. прибавяме маята и разбъркваме. Разбиваме яйцата с останалата захар, ванилията и лимона и прибавяме мокрите съставки към пресетите брашна. Замесваме тесто, към което на части започваме да добавяме маслото, предварително разтопено и месим хубаво, за да поеме мазнината. Оставяме на топло да втаса, докато удвои обема си. Разточваме на правоъгълник и добавяме стафидите, след което завиваме на руло и режем на малки парченца. Нареждаме ги в предварително намаслена форма за мъфини и оставяме да втасат още веднъж. Намазваме с белтък и печем на 200С докато станат готови(около 20минути).

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg