Неорходими продукти:
- 4кг. Агнешки бут
- 8 триъгълника топено сирине
- 330мл. Бяло вино
- 2-3бр. дафинов лист
- 2-3бр. кисели краставички
- 1 бурканче мариновани гъби
- 1 връзка - мента, магданоз, джоджен и 2 листенца салвия
- сол и черен пипер на вкус
- 1 лимон
- олио
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- Почистваме месото от костта.
- Подправяме, слагаме топеното сирене, нарязаните на дребно краставици и пресните подправки.
- Навиваме на руло и връзваме с канап.
- Поставяме в тавата за печене, наливаме виното, слагаме гъбите, дафиновият лист и нарязаният лимон.
- Покриваме с алуминиево фолио и печем на 180 градуса за 3 часа.
- Обръщаме на половината време.
Рецепта предоставена от Петя Арангелова.
.