Необходими продукти:
- 4 филийки пълнозърнест или тостерен хляб
- 16 белени тигрови скариди
- 4 с.л. сирене котидж
- 2 скилидки чесън
- малко пресен розмарин
- масло
- сол
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- Резенчета бял хляб се намазват с масло и се запържват в тиган или леко се препичат в тостер.
- Намазват се с малко масло на тънък слой - така че да е хрупкав, но да не остане твърд.
- Смила се розмарин и се смесва със котидж сирене. Обелете и настържете чесъна.
- В леко загрят тиган, запържете скаридите с малко масло.
- Добавете малко количество сол.
- За оформянето на канапетата изрежете кората на всяка филийка препечен хляб, разделете всяка филийка на 4 части.
- Поставете малко крема сирене в средата на всяко канапе и сложете отгоре скарида в седнало положение.
- Украсете с въображение.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова.