Необходими продукти:
- 400г почистени опашки от кралски скариди
- 2 бр картофи /лилави или червени/ или друг екзотичен цвят
- 5 бр пъдпъдъчи яйца
- заквасена сметана
- 1 скилидка чесън
- ½ бр лайм
- зехтин San Lazaro
- студена вода
- подправки: сол, черен пипер, розмарин
Начин на приготвяне или как се приготвя салатата:
- Сложете обелените картофи и яйца по отделно да заврят.
- В малка купа накълцайте скилидка чесън, добавете малко сол и зехтин.
- Оставете зехтина да престои, за да поеме аромата на чесъна.
- Запечете опашките от скариди на грил тиган (няколко минути са повече от достатъчни) и леко ги посолете.
- Разредете заквасената сметана със малко студена вода, за да стане течна и за да може да се излива върху други храни и изстискайте сока от половин лайм в нея. Можете също леко да посолите, ако желаете.
- Нарежете картофите на по-големи кубчета и ги подредете на дъното на чинията. Добавете сол и черен пипер. След това ги полейте със сметаната, а отгоре сложете и красиво подредете нарязаните на четвъртинки яйца и опашките от скариди. Залейте всичко със зехтин и чесън, поръсете малко розмарин за по-богат вкус на ястието и накрая добавете филийки лайм за тези, които искат да добавят още киселина към ястието.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова.