Необходими продукти:
- 1кг пилешко филе, нарязано на парчета от 4-5 см
- 1 гл лук едро нарязана
- 1 сладка червена пиперка, нарязана на средни кубчета
- 1 ½ ч.ч парченца ананас от консерва
- ½ чаша нарязани листа кориандър
- 2 стръка нарязан зелен лук
- 1 ч.л микс семена
За Соса:
- 1 ч.ч от ананасов сироп, от консерва
- 3 скилидки счукан чесън
- 3 с л сусам
- 4 с л соев сос
- 1/2 ч л сол
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- Загрейте широк тиган, добавете кокосово масло и запържете филето за около минута от всяка страна, докато цветът на месото стане бял, но вътре все още не е сварен. Прехвърлете месото в чиния.
- Избършете тигана с хартиена кърпа от течните остатъци и загрейте с 2 супени лъжици масло. Запържете лука до леко златисто. Добавете червен пипер и леко запържете за около 5 минути.
- Добавете филето, парченцата ананас и листата на кориандър, зелен лук и подправете с ананасов сироп, счукан чесън, сусам, семена, сол и черен пипер. Смесете добре.
- Покрийте тигана и гответе на средно-слаб огън в продължение на 10-12 минути, докато месото е напълно запържено.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова.