Необходими продукти
- Фурми без костилки 3 бр.
- Киноа (варена)1/2 чаша
- Ленено семе 1 с.л.
- Какао на прах без захар 1/4 чаша
- Пчелен мед 2 с.л.
- Фъстъчено масло 2 с.л.
- Кокосово масло 3 с.л.
- Кленов сироп 2 с.л.
- Неподсладено какао на прах (за поръсване) 2 с.л.
- Сол 1 щипка
Начин на приготвяне
Смелете фурмите в блендер. След това добавете киноата, лененото семе, какаото на прах и разбъркайте добре. Добавете фъстъченото масло и меда и отново включете блендера. Оформете тестото на топчета, поставете върху чиния и оставете във фризера за половин час. Смесете кокосовото масло, какаото на прах и кленовия сироп. Потопете всеки трюфел в получения шоколадов сос, поставете го обратно в чиния и поставете във фризера за още половин час. Съхранявайте бонбоните в хладилника преди сервиране.