Необходими продукти
- Картофи (сурови) 3 бр.
- Спанак (пресен) 1/2 чаша
- Лук 1/2 стрък или 1/2 глава
- Морков 1/2 бр.
- Царевично брашно 1,5 с.л.
- Черен пипер на вкус
- Сол на вкус
- Олио за пържене
- Заквасена сметана (или кисело мляко)за сервиране
Начин на приготвяне
Обелете и настържете картофите и моркова на едро ренде. Изцедете излишната течност с ръце. Накълцайте спанака и лука. Добавете към сместа от картофи и моркови. Добавете черен пипер, сол и царевичното брашно. Омесете добре. Загрейте олиото. Оформете малки кюфтета с ръце или използвайте лъжица. Запържете от двете страни до хрупкавост. Извадете кюфтетата от тигана и ги захлупете с капак да омекнат. Сервирайте със заквасена сметана или с кисело мляко.