Пиле с къри, спанак и джинджифил.

Коментари · 304 Прегледа

Много интересна рецепта. Надявам се някой от вас да я пробва и да сподели мнение.
Други рецепти от мен може да намерите в страниците във Facebook и Instagram:
Cook Shot/@

Необходими продукти:
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• Зехтин 1с.л.
• 2см джинджифил настърган ( 1ч.л на прах)
• Къри 1 и ½ ч.л.
• Кимион на вкус
• Черен пипер на вкус
• сол
• Пилешки бутчета-2бр
• 1 консерва домати- 400мл
• 2ч.л кафява захар
• 300гр спанак
• 4-5 каттофа
• Масло 20-30гр
• 3с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
В по дълбок съд се слагат да се задуши главата лук. След 3-4мин добавяме чесъна, настърганият джинджифил и обезкостените и нарязани на мръвчици пилешки бутчета. Задушаваме ги за около 7-8 минути и добавяме нарязаните домати от консервата, добавяме и всички останали подправки. Малко преди да се запържат доматите добавяме и спанака. Готвим до пълното омекване на спанака.
Успоредно с приготвянето на пилето сваряваме обелените вече картофи, когато са готови ги намачкваме на пюре добавяме маслото, млякото, черен пипер и сол.
По желание картофеното пюре може да бъде сменено със сварен и подправен по ваш вкус бял ориз.
Ще очаквам коментарите Ви!
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg