Необходими продукти:
60 г узряло авокадо
50 г нахут от консерва
20 г сушени домати
1 филийка хляб с квас
½ чаена лъжичка сушени подправки (босилек, мащерка…)
сол, смлян черен пипер, лимонов сок за овкусяване
зехтин
Начин на приготвяне:
Първо пригответе нахута. Извадете го от консервата, подсушете го, като го изсипете върху парче домакинска хартия и го препечете до златисто-кафяв цвят заедно със сушените подправки и малко зехтин. Намачкайте авокадото с вилица и го овкусете със сол, смлян черен пипер и лимонов сок. Намажете сместа върху предварително препечения хляб, отгоре наредете ситно нарязаните сушени домати и запечения нахут. Гарнирайте хлебчето според вкуса си с пресни билки или кълнове и сервирайте!
Източник: GymBeam