Необходими продукти:
- 1 пакетче смес за приготвяне на желе с плодов вкус
- 2 чаши едро нарязани ягоди или други плодове (може и горски плодове замразени.)
За крема сиренето:
- 200 мл. за сладка сметана
- ¼ ч. ч. студено прясно мляко
- 1 с. л захар
- 2 с. л. с ванилов пудинг
- ½ ч. л. настъргана лимонова кора
- 2 с. л. сирене Mozarella
Начин на приготвяне:
- Приготвяне на ягодово желе: Пригответе желето съгласно инструкциите за подготовка, изсипете съдържанието на пакетчето с желе в купа, изсипете в него 1- 2 чаши вряща вода и разбъркайте до гладка смес.
- Оставете сместа да се охлади за няколко минути.
- Напълнете всяка чаша с накълцани плодове (около една трета от височината на чашата), залейте с желеобразната смес (докато е топла, но не много гореща) и охладете, докато сместа се утаи и се превърне в желе.
- Приготвяне на крема сирене: Разбийте сладката сметана за около 20 секунди.
- Добавете захар, мляко, ванилов пудинг и продължете да разбивате, докато се получи стабилна и кремообразна маса.
- Добавете намачкано бяло сирене, лимонова кора и разбъркайте внимателно.
- Поставете сместа в хладилник, докато желето се утаи.
- Изсипете крема сиренето върху желираната смес.
- Покрийте чашите в прозрачно фолио и съхранявайте в хладилника.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова