Необходими продукти:
- 4 яйца
- 100 г захар
- 2 супени лъжици масло
- 45 г царевично брашно
- 25 г ванилов пудинг от пакетче
- 3 г бакпулвер
Крем за пълнежа:
- 250 мл бита сладкарска сметана
- 4 с. л пудинг ванилия или шоколад
- 80 мл соево или кокосово мляко
За декорация:
- 40 грама черен шоколад
- 1 с. л Hosso
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 175 градуса и застелете голяма правоъгълна тава (с размера на фурната) с хартия за печене.
- Намажете хартията равномерно.
- Разбийте яйцата със захарта в миксер за около 4 минути, докато се получи лека и пухкава смес.
- Добавете маслото и разбъркайте.
- Смесете в чаша - царевично брашно, ванилов пудинг и бакпулвер и добавете към сместа. Разбъркайте леко, докато съставките се абсорбират. Сместа се изсипва в намазнената хартия за печене и се разпределя по на тънък слой по цялата тава на еднаква височина и равномерно.
- Поставете във фурната за 8-10 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.
- Извадете от фурната и оставете блата да се охлади за около 3 минути.
- След това навийте на руло заедно с хартията за печене.
- Приберете в хладилника за около 25 минути.
- Приготвяне на крем: Разбийте сметаната в купа за около половин минута.
- Добавете пудинг и мляко и продължете да разбивате, докато се получи стабилна разбита сметана.
- Приберете в хладилника, докато блата все още се охлажда.
- Подготовка на рулото: Внимателно отворете рулата и разпределете равномерно крема върху нея.
- Внимателно отново навийте на руло и този път без хартия за печене.
- Нарежете рулото в двата края за по-хубав вид.
- Разтопете в микровълновата фурна (около 15 секунди) 40 грама тъмен шоколад със супена лъжица масло, разбъркайте до гладка смес.
- Поръсете ивици върху тортата с лъжица (можете също да напълните с пош за глазура, да изрежете малък отвор в края и да поръсите).
- Покрийте рулото и оставете за охлаждане в хладилник за поне 3 часа преди да нарежете и сервирате.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова