Рецепта за Невероятно плодово руло

Коментари · 232 Прегледа

Рецепта за Невероятно плодово руло. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за десерт - Невероятно плодово руло.

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 100 г захар
  • 2 супени лъжици масло
  • 45 г царевично брашно
  • 25 г ванилов пудинг от пакетче
  • 3 г бакпулвер

Крем за пълнежа:

  • 250 мл бита сладкарска сметана
  • 4 с. л пудинг ванилия или шоколад
  • 80 мл соево или кокосово мляко

За декорация:

  • 40 грама черен шоколад
  • 1 с. л Hosso

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 175 градуса и застелете голяма правоъгълна тава (с размера на фурната) с хартия за печене.
  2. Намажете хартията равномерно.
  3. Разбийте яйцата със захарта в миксер за около 4 минути, докато се получи лека и пухкава смес.
  4. Добавете маслото и разбъркайте.
  5. Смесете в чаша - царевично брашно, ванилов пудинг и бакпулвер и добавете към сместа. Разбъркайте леко, докато съставките се абсорбират. Сместа се изсипва в намазнената хартия за печене и се разпределя по на тънък слой по цялата тава на еднаква височина и равномерно.
  6. Поставете във фурната за 8-10 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.
  7. Извадете от фурната и оставете блата да се охлади за около 3 минути.
  8. След това навийте на руло заедно с хартията за печене.
  9. Приберете в хладилника за около 25 минути.
  10. Приготвяне на крем: Разбийте сметаната в купа за около половин минута.
  11. Добавете пудинг и мляко и продължете да разбивате, докато се получи стабилна разбита сметана.
  12. Приберете в хладилника, докато блата все още се охлажда.
  13. Подготовка на рулото: Внимателно отворете рулата и разпределете равномерно крема върху нея.
  14. Внимателно отново навийте на руло и този път без хартия за печене.
  15. Нарежете рулото в двата края за по-хубав вид.
  16. Разтопете в микровълновата фурна (около 15 секунди) 40 грама тъмен шоколад със супена лъжица масло, разбъркайте до гладка смес.
  17. Поръсете ивици върху тортата с лъжица (можете също да напълните с пош за глазура, да изрежете малък отвор в края и да поръсите).
  18. Покрийте рулото и оставете за охлаждане в хладилник за поне 3 часа преди да нарежете и сервирате.

Рецепта предоставена от Станислава Вълкова

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg