Необходими продукти
- 3 ЖЪЛТЪКА
- 100 МЛ. МАСЛО
- 300 ГР. БРАШНО
- 150 МЛ. ПРЯСНО МЛЯКО (ЛЕКО ТОПЛО)
- 100 ГР.ЗАХАР
- 7 ГР. СУХА МАЯ
Начин на приготвяне или как се приготвя тестеното изделие:
- В купа разбъркваме млякото, маята и 1 с.л. захар. Добавяме 4 с.л. брашно, разбъркваме и покриваме със стреч фолио. Оставяме да шупне на топло около 30 мин.
- В друга купа разбиваме жълтъците и захарта с миксер.
- Прибавяме маслото и 1 ч.л. ванилия, след което постепенно добавяме брашното като го пресяваме. Към сместа прибавяме и вече готовата мая. Разбъркваме с бъркалка.
- Можем да си добавим настъргани портокалови и лимонови корички. Покриваме със стреч фолио и кърпа и оставяме да втаса за около час.
- След като е втасало разбъркваме и по желание си добавяме парченца шоколад или стафиди.
- Печем на хартия за печене с ринг, който е 17-18 см., слагаме и хартия за печене по стените на ринга.
- Изсипваме тестото в ринга и отново го покриваме със стреч фолио и кърпа, за да втаса още веднъж. Този път за около 30 мин.
- След като е готово, мажем със жълтък разбит в лъжица прясно мляко.
- Печем на горен и долен реотан на 180 градуса до готовност.
Рецепта предоставена от Катерина Костова.