Необходими продукти:
За основата:
- 20гр. овесени ядки
- 30гр. мюсли по избор
- 15гр. кокосово масло
- 20гр. фъстъчено масло
За крема:
- 80гр. сладкарска извара
- 20гр. крема сирене
- 1/2 намачкан банан
- 1/2 пакетче желатин (5гр.)
- 1с.л. кафява захар
За заливката:
- 50мл. прясно мляко
- 10гр. фъстъчено масло
- 10гр. крема сирене
- 1/2 ч.л. какао
- 1/2 ч.л. мед
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- Блендирайте овесените ядки и мюслито, след което в купа ги смесете с течните съставки, а именно кокосовото и фъстъченото масло. Притиснете хубаво във формичката за чийзкейк и сложете в хладилника докато приготвите останалата част.
- За крема изсипете желатина в 50мл. хладка вода и оставете да се сгъсти, смесете всички съставки, добавете желатина, разбъркайте добре и залейте върху основата, след което сложете във фризера отново докато приготвите и топинга.
- Затоплете съвсем малко млякото, добавете и останалите съставки и разбъркайте до получаване на крем, който да не е прекалено течен.
- Залейте чийзкейка с него и оставете във фризера за още 10 минути, след което преместете в хладилника за през нощта. На сутринта чийзкейкът ви ще е готов за хапване.
Рецепта предоставена от Илона Здравкова.