Необходими продукти:
- 50гр. нормален ориз
- 250мл. бадемово мляко
- 10гр. кафява захар
- щипка канела
Начин на приготвяне или как се прави десертът:
- Сложете касерола на котлона и изсипете ориза, като добавите малко вода. Бъркайте 1-2 минути докато оризът стане лепкав, след което добавете бадемовото мляко.
- Гответе за 25-30 минути, като от време на време разбърквате, за да не загори. След като оризът е набъбнал и се е сготвил, добавете захарта и разбъркайте още малко, след което махнете от котлона.
- Може да се наложи да добавите още малко мляко, така че ако мислите, че има нужна - смело прибавете.
- Изсипете десерта в купичка по ваш избор и оставете да изстине, а щом е готов по желание поръсете с канела.
Рецепта предоставена от Илона Здравкова.