Необходими продукти за тестото:
300 г овесено брашно с вкус на ванилия или неовкусено
100 г бадеми
80 мг сироп от агаве
70 г банан (1 малък)
70 мл вода
2 чаени лъжички сода бикарбонат
Необходими продукти за плънката:
500 г ягоди
100 мл сироп от агаве
25 г чия семена
Начин на приготвяне:
Нарежете ягодите на резенчета и след това ги сложете в тиган заедно със сиропа от агаве и чията, захлупете ги с капак и ги оставете да се задушат за около 10 минути. Междувременно разбъркайте заедно всички продукти за тестото – брашното, смлените бадеми, сиропа от агаве, намачкания банан, водата и содата бикарбонат и размесвайте до получаването на еднородно меко тесто. Пригответе средно голяма тава за печене и я напръскайте с кокосово олио. След това сложете в тавата ⅔ от тестото, загладете го и разстелете върху него ягодовата плънка. Покрийте горната част на тортата с останалата ⅓ от тестото. Печете на 170°C за около 25 минути. След като се опече, оставете тортата да се охлади и чак след това можете да я нарежете на 8 парчета и да сервирате!
Източник: GymBeam