Рецепта за Соленки с котидж сирене

Коментари · 274 Прегледа

Рецепта за Соленки с котидж сирене. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за тестено изделие - Соленки с котидж сирене.

Необходими продукти: 

  • 100гр. брашно от лимец
  • 200гр. котидж сирене
  • сол и сусам

Начин на приготвяне:

  1. Пуснете фурната да загрява, изсипете брашното в купа и постепенно добавяйте вода докато се получи гъста хомогенна смес (около половин чаша вода).
  2. Прибавете котидж сиренето и разбъркайте добре (ако ви се струва прекалено гъсто добавете още малко вода).
  3. Добавете сол на вкус и в тава оформете вашите соленки, като имайте предвид, че при мен се получиха 25, но вие може да ги направите по-големи.
  4. Поръсете със сусам и печете за 12-15 минути на 180°C.

 

Рецепта предоставена от Илона Здравкова.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg