Необходими продукти за тестото:
250 г мека нискомаслена извара
200 г инстантна овесена каша
80 г вода
70 г фини овесени ядки
50 г бадемово масло с кокос и бял шоколад
2 супени лъжици от капките flavor drops с вкус на ванилия
кокосово олио на спрей
Необходими продукти за плънката:
2 ябълки
3 супени лъжици натурален подсладител ксилитол
1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
Първо смесете всички продукти, необходими за тестото, тоест изварата, инстантната овесена каша, водата, овесените ядки, бадемовото масло и капките flavor drops и бъркайте до възникването на еднородна маса. Подгответе хартия за печене, като я напръскате леко със зехтин и поставете върху нея готовото тесто. Напръскайте и ръцете си със зехтин, за да не се залепя тестото по тях и го разточете добре върху хартията на тънък правоъгълник.Междувременно настържете ябълките на едро, добавете към тях канелата и ксилитола и разбъркайте. Разстелете равномерно ябълковата смес върху тестото. След това внимателно навийте щрудела с помощта на хартията за печене и накрая го залепете старателно по краищата, за да не изтече плънката. Поставете така приготвения върху хартията за печене щрудел в тава и го изпечете за 30 минути на 175℃. След това го оставете да се охлади, нарежете го и го сервирайте залят с бадемово масло.
Източник: GymBeam