За тестото
150 гр масло
100 гр пудра захар
1 яйце
70 гр бадемово брашно
30 гр сусам
Щипка сол
2-3 ванилии
За крема
100 мл пренесен лимонов сок
Настъргана кора на един лимон
80 мл вода
150гр захар
4 яйца
1ч.л желатин
Приготвяне:
Всички продукти за тестото се смесват заедно и се омесват. Тестото не трябва да е прекалено твърдо, нито много меко.
За крема- Течните съставки плюс захарта завират.
Яйцата се разбиват добре, и се темперират. Добавят се яйцата при останалите съставки и се бърка докато крема се сгъсти. След това се изсипва ,за да се охлади и се покрива със стречфолио, за да не хване коричка. Малко преди да се охлади се добавя 1 л.разтворен на водна баня желатин и се разбърква.
Тарталетките се изпичат във формички на загрята на 180*. След като изстинат ги пълним с крем, а декорацията е ваша идея.
Да ви е сладко!
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други