Необходими продукти:
- 1 цяло Агне
- 1кг. Ориз
- Дреболията от агнето предварително сварена и нарязана
- 1 връзка –магданоз, мента, джоджен
- 1 връзка пресен чесън
- 1 връзка пресен лук
- олио
- червен пипер
- черен пипер, кимион и сол на вкус
Начин на приготвяне:
- В дълбок съд приготвяме плънката от всичките продукти.
- Взимаме агнето посоляваме го отвътре и отвън.
- Пълним го с плънката и доливаме с вода, зашиваме го и слагаме в тава.
- Слагаме го да се пече на 180 градуса за 4 часа покрито с алуминиево фолио.
- На половината време обръщаме агнето и го покриваме с кърпата.
- Запичаме до желаният загар.
- Може да се изпече и в пещ.
Рецепта предоставена от Петя Арангелова.