Необходими продукти:
- коприва - бланширана, 1 шепа връхчета
- олио 2 с л
- масло 1 ч л
- брашно 1 с л
- червен пипер 1 ч л равна
- вода от копривата 150 мл
- яйца едри 2 бр
- натрошено сирене 100 - 150 г
- пресен чесън 1 стрък
- шарена сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Бланширайте връхчета от коприва във вряща вода и отцедете добре. Нарежете я на ситно.
- В малко тиганче загрейте олио, запържете за кратко нарязан стрък пресен чесън.
- Добавете лъжица брашно, а след него и червения пипер.
- Прибавете нарязаната коприва, разбъркайте и налейте водата в която се е варила копривата или чиста вода. Разбъркайте и гответе на тих огън за минута, две.
- Добавете разбити яйца с натрошено сирене, разбъркайте и овкусете с щипка шарена сол.
- Когато сгъсти е готово, свалете от котлона.
- Сервирйте топлата копривена каша с още пресен чесън.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.