Необходими продукти за тестото:
250 г фина мека извара
250 г пълнозърнесто брашно от лимец
150 г ацидофилно мляко
100 г натурален заместител на захарта еритритол (евентуално ксилитол)
125 мл вода
3 яйца
3 супени лъжици фъстъчено масло на прах
2 супени лъжици какао
1 бакпулвер
безкалоричен сироп – солен карамел за овкусяване (по избор)
Начин на приготвяне:
Разбъркайте в купа яйцата, ацидофилното мляко, водата и изварата. След това добавете към сместа брашното, фъстъченото масло, подсладителя, бакпулвера и размесвайте, докато възникне хомогенно тесто. Изсипете ¾ от така приготвеното тесто в силиконова или класическа форма за кекс. Добавете към останалото тесто 2 лъжици какао. След това изсипете и какаовото тесто във формата. Печете кекса 50-55 минути на температура 165°C до златисто. След като се опече, го оставете да се охлади във формата. Сервирайте го самостоятелно или залят с безкалоричен сироп Солен карамел!
Източник: GymBeam