Рецепта за Козунак "Дида"

Коментари · 306 Прегледа

Рецепта за Козунак "Дида". Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за тестено изделие - Козунак "Дида".

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 150 мл топло мляко
  • 200 г захар
  • 700 г брашно
  • 10 г суха мая
  • 75 г мазнина (мас, масло ,олио)
  • щипка сол
  • 1 капсула ванилия
  • кората от 1 лимон
  • стафиди, локум, бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Ако месите в хлебопекарна, тогава слагате първо разбърканите яйца, захарта, прясното мляко, щипката сол, малка част от мазнината, лимоновата кора, ванилията, маята и започвате да добавяте брашното до меко тесто (като мекото на ухото ви) след това добавяте малко по малко останалата мазнина до поемането и.
  2. След като спре да меси програмата я рестартирам още веднъж да меси и я оставям до края.
  3. Вадя тестото и с омазнени ръце оформям фитили, в които слагам стафиди, локум, шоколад, по ваш вкус!
  4. Мажете с жълтък смесен с много малко мляко и олио, ръсите със захар (може да забодете бадемчета).
  5. Оставяте отново да втаса и печете на 180 градуса до готовност, ако има нужда покривате с хартия за печене, за да не изгори отгоре.

Рецепта предоставена от Мария Калудова.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg