Рецепта за Козуначено-брауни руло

Коментари · 290 Прегледа

Рецепта за Козуначено-брауни руло. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за десерт - Козуначено-брауни руло.

Необходими продукти:

  • 150 гр захар
  • 150 мл прясно мляко
  • 3 яйца
  • щипка сол
  • 11 гр суха мая
  • 3 бр ванилия
  • есенция лимон/ром/ванилия
  • кората на 1/2 портокал/или 1 сл сладко от портокали/
  • около 650 гр брашно за козунаци или баница
  • 100 гр разтопено краве масло

За брауни плънката:

  • 100 гр натурален шоколад
  • 100 гр краве масло
  • 2 яйца
  • 150 гр захар
  • 80 гр какао
  • захар за поръсване
  • лешници

Начин на приготвяне:

  1. Разтворете маята в млякото с една сл захар и малко брашно. Разбийте и оставете да шупне.
  2. Разбийте яйцата с щипка сол. Отделете си 2-3 сл от тях за намазване на рулото.
  3. Добавете захарта към яйцата и разбийте, докато напълно се стопи.
  4. В казанчето на уреда сипете яйцата, маята и млякото, добавете ароматите и сипете отгоре пресятото брашно. Програма Тесто.
  5. Щом се оформи на топка, започнете да добавяте от разтопеното масло малко по малко. Щом го поеме, добавете още масло. Така, докато поеме цялото количество. Оставете програмата да завърши.
  6. Когато тестото е готово е време за приготвяне на плънката. Разтопете заедно шоколада и маслото на водна баня. Свалете от котлона и разбъркайте, за да се смесят идеално.
  7. Оставете за няколко минути да се охлади и добавете захарта. Разбъркайте и добавете яйцата. Разбъркайте с телена бъркалка.
  8. Пресейте какаото върху шоколадовата смес и смесете с шпатула, докато се поеме. Не прекалявайте с разбъркването.
  9. Разточете тестото на правоъгълна платка и намажете по цялата дължина с 1/2 от сместа. Другата половина изсипете в единия край и започнете да завивате.
  10. Прехвърлете в намаслена и добре набрашнена /някоя по-голяма/ форма за кекс.
  11. Оставете да втаса още веднъж за 40мин.-1 час.
  12. Загрейте фурната на 180С.
  13. Намажете рулото с отделените яйца. Поръсете с навлажнена с малко вода захар и поръсете с натрошени лешници. Лешници може да добавите и в плънката.
  14. Печете, докато се зачерви добре. Проверявайте готовността с дървено шишче.

Рецепта предоставена от Десласлава Енчева.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg