Необходими продукти:
- сварени яйца 3 бр
- натрошено сирене 150 г
- пресен лук 1 стрък
- скилидка чесън 1 голяма
- майонеза 100 г
- цедено кисело мляко 2 - 3 с л с връх
- копър 2 стръка
- маслини
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сварете яйцата във вряща подсолена вода за 10 минути. Извадете ги, облейте със студена вода и обелете. Нарежете ги на кубчета, пресен лук нарежете на ситно, скилидка чесън се пресова с преса.
- В купа смесете яйцата, натрошено сирене, нарязан зелен лук, чесън и прибавете ситно нарязан копър.
- Смесете майонеза и цедено кисело мляко, овкусете с малко сол, защото и сиренето може да е солено.
- Поръсете с черен пипер.
- Смесете и разбъркайте с вилица, да се смесят продуктите.
- Изсипете яйчената салата в чиния и гарнирайте с маслини и клонка пресен копър.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.