Рецепта за 12 бр яйца размер М
Трудност - лесна
Време за подготовка и приготвяне без отлежаването в хладилника - 30 мин.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. кокосови стърготини
- 1 ч.ч. кондензирано мляко от консерва
- 250 гр бял шоколад за готвене
- пръчици за декорация и сладкарски бои по желание за шарене на шоколад за декорация на яйцата
Начин на приготвяне:
- В купа изсипваме кокоса и кондензираното мляко, като разбъркваме добре до получаването на хубава смес наподобяваща тесто.
- Застиламе с хартия дъска, върху която ще редим готовите яйца.
- Взимаме супена лъжица и загребваме от сместа, като така си помагаме да оформим форма наподобяваща яйце.
- Сместа е лепкава, но позволява моделиране. Готовите яйчица подреждаме на хартията и слагаме във фризера да стегнат за около 15-20 минути.
- През това време начупваме шоколада и разтапяме внимателно на водна баня, като внимаваме водата да не завира.
- Вадим яйцата и с помощта на вилица топим едно по едно в шоколада и отново редим по хартията.
- След застиване, с нож отстраняваме излишното количество шоколад отстрани.
- За декорирането оцветяваме в цвят по избор малко шоколад и изрисуваме яйцата, след което отупваме в декорацията, която сме избрали. Освен шоколад за декорация, може да се използва и айсинг.
Рецепта предоставена от Петя Танчева.