Необходими продукти:
- стар козунак с шоколад 1/2 бр
Крем:
- прясно мляко 400 мл
- течна сметана 100 мл
- захар 4 - 5 с л
- пудинг ванилия 1 пакет
- прясно мляко за потапяне 200 мл
- ванилия 1 бр
Декорация:
- стафиди
- захарни топчета
- фигури от фондан
- зелен мъх
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете козунака с шоколад на филии с дебелина по 1, 5 см.
- Пригответе крема. В тенджерка смесете 300 мл прясно мляко, захар и течна сметана. Сложете на котлона да се сгорещи и захарта да се разтопи.
- В 100 мл прясно мляко разбъркайте пудинга на кашичка и сипете на тънка струя в горещото прясно мляко.
- На тих огън с телена бъркалка се разбърква, докато се сгъсти и се сваля от котлона.
- В кръгла тава от йена на дъното наредете един ред от козунака потопен за секунди в купа с прясно мляко. Отгоре измажете с част от пудинга, следва втори ред козунак топен в мляко и завършете с пудинга.
- Оставете за 1 нощ в хладилника да стегне.
- Украсете със стафиди, захарни топчета, зелен мъх в средата, а отгоре зайче от фондан, розичка и боядисано яйце.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.