Необходими продукти:
- маруля 1 бр къдрава
- краставица 1 бр
- репички 1 връзка
- пресен лук 2 стръка
- сварени яйца
- маслини
Дресинг:
- олио
- ябълков оцет
- сол на вкус
- шарена сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Зелена салата се измива добре на течаща вода и се нарязва на ивици.
- Краставица се обелва с белачка за картофи, червени репички се нарязват на полумесеци, пресен лук се нарязва на стино.
- Смесваме всички нарязани зеленчуци в купа.
- Овкусяваме с олио, ябълков оцет и сол.
- Гарнираме със сварено яйце нарязано на парчета, поръсено с щипка шарена сол и 5-6 маслини със зехтин.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.