Необходими продукти:
- 1/2 козунак
- 2 яйца
- 1 манго
- 1 банан
- 50 гр орехи
- 3-4 супени лъжици кокосова захар
- олио за пържене
- мед
Начин на приготвяне:
- Разбиваме двете яйца и в тях накисваме нарязаният на филийки козунак.
- Пържим, докато филийките добият златист загар и от двете страни.
- Нарязваме плодовете на кубчета.
- Слагаме в касерола заедно със захарта (която можем да заменим с бяла или кафява по избор) и малко вода.
- Бъркаме докато захарта се разстопи и започне да къкри.
- Оставяме на котлона за още 5-6 мин., докато водата се изпари и добием желаната консистенция на сладкото.
- Поднасяме филийките със сладкото от манго и банан.
- Гарнираме с малко мед и смлени орехи.
Рецепта предоставена от Анелия Терзиева.