Необходими продукти:
- Жълтъци: 3 броя
- Прясно мляко: 600 мл.
- Нишесте /царевично/: 60 грама
- Захар: 130 грама
- Ванилия: 1 ампула
- Течна сметана /сладкарска/: 250 мл.
Начин на приготвяне:
- В съда, в който ще варите крема, поставете жълтъците и захарта, разбийте до хомогенна смес.
- Добавете студеното прясно мляко, царевичното нишесте и ванилията, разбъркайте да се разтворят много добре в млякото до гладка смес.
- Поставете съда на бавен огън и варите до сгъстяване на крема при непрекъсното бъркане.
- Завийте съда със стреч фолио и оставете крема да се охлади напълно.
- Разбийте сметаната на пухкав крем, добавяйте на части от крема при непрекъснато бъркане с миксера.
- Получава се невероятно пухкав и въздушен крем за торти и не само!
Рецепта предоставена от Десислава Георгиева.
Димитрина Кирилова 4 год
Браво! Успех на Деси :)