Необходими продукти:
- ½ прясно мляко (пълномаслено)
- 2 яйца
- 1 супена л. кленов сироп (аз ползвах боров мед)
- ½ чаена лъжичка ванилов екстракт
- Една шипка сол
- Няколко филийки нашенски козунак или друг вид сладък хляб.
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте яйцата, кленовия сироп, ванилията и солта.
- Потопете филийките хляб в сместа и от двете страни, отцедете ги и ги оставете на кухненска хартия за около 2 минути, за да могат да попият добре от сместа.
- Загрейте гофретника и изпечете филийките една по една.
- Поднесете с пудра захар, сладко, пресни плодове, кленов сироп или шоколад.
Рецепта предоставена от Цветан Желязков.
Ianka Todorova 4 год
Ще ги направя на внуците като ми дойдат на гости, изглеждат доста апетити. Браво