Необходими продукти:
- коприва бланширана 200 г
- лук 1 малка глава
- морков 1 бр
- олио 3 с л
- червен пипер 1 ч л
- вода 1 , 500 мл
- тиквичка 1 бр
- сол
- пресен джоджен 4 стръка
- картоф 1 голям
- фиде 1 к ч
Застройка:
- жълтък 1 бр
- кисело мляко 3 с л
Начин на приготвяне:
- Коприва се бланшира във вряща вода, отцежда се и нарязвате на ситно.
- Нарежете на ситно лук, кубчета моркови, картофи и тиквичка.
- В тенджерка се загрява олио, запържвате лук, морков, картофи, тиквички поръсени с малко сол.
- Сипете червен пипер, разбъркайте и наливате топла вода според продуктите.
- Оставете да заври, добавете копривата и подправките.
- Гответе 10 минути, прибавете начупено фиде и оставете да се готви до готовност.
- Разбъркайте жълтъка с киселото мляко, сипете в сместа 2 черпака от супата, а после върнете в тенджерата.
- Не се затваря с капак, да не се пресече.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.