Рецепта за Френски розови макарони

Коментари · 367 Прегледа

Рецепта за Френски розови макарони. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за десерт - Френски розови макарони.

Необходими продукти:

  • белтъци 110 г
  • захар 200 г
  • кристална захар 110 г
  • бадемово брашно 130 г
  • гел боя червена
  • бадемово брашно 130 г

Крем:

  • течен шоколад 150 г
  • масло 1 ч л
  • прясно мляко 2 ч л
  • крема сирене 50 г
  • тъмен шоколад 30 г

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Започваме с разбиването с миксер на белтъци и щипка сол в суха купа, добавя се кристана захар на 2-3 пъти и се разбива поне 5 минути да няма кристали, а да е гладка смес като за целувки.
  2. Пресява се пудра захар и бадемово брашно. На три пъти се прибавя от белтъците в сухата смес и се разбърква с шпатулка.
  3. Сега е момента да добавите боя, разбърква се да стане еднородна смес с равен цвят. Сипва се в еднократен пош, отрязва се връхчето и се шприцоват кръгчета от 3-4 см в диаметър върху хартия за печене в голяма тава.
  4. Тавата се удря поне 6-7 може и повече пъти в плота, да излезе въздуха. Ако върху макарона се появи дупка се заглажда леко с клечка за зъби.
  5. Съхнат 1 час на хладно, но не в хладилника, докато при допир не лепне на пръстите.
  6. Фурната загрята на 140 С без венитилатор, печем за 17- 20 минути и готово.
  7. Подробности има в рецептата ми за макарони с обикновено брашно, а тези са истински френски.
  8. Оставят се да се охладят черупките иначе са меки и чупливи.
  9. Приготвя се крем, моят е шоколадов. Разтопява се масло с начупен черен шоколад и прясно мляко, разбърква се на гладка смес и сваляме от котлона.
  10. Когато леко се охлади, добавяме течен шоколад и накрая крема сирене за балансиран вкус.
  11. Сипвате от крема във фуниика от хартия за печене, в средата на макарона се шприцова и слепваме отгоре с втора черупка.
  12. Сервират се охладени за празничната трапеза!

Рецепта предоставена от Виолета Матева.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg