Необходими продукти:
- Агнешки котлети 5 бр.
- Сол
- Черен пипер 1/ 2 к.л.
- Чесън 1 стрък пресен
- Прясна мащерка 5 - 6 стръка
- Пресен розмарин 1 стрък
- Сух риган 1 ч.л.
- Настъргана кора от 1 лимон
- Горчица 1 и 1/2 с.л.
- Зехтин 1/4 ч.ч.
Начин на приготвяне:
- Първо се приготвя маринатата за агнешките котлети. За целта в купа се нарязва зеленият чесън и счуква с малко сол на каша. Към него се прибавят нарязаните листенца прясна мащерка и розмарин. Прибавят се сухият риган, горчицата и зехтинът. Всичко се обърква до получаване на каша.
- Агнешките котлети се поръсват със сол, смлян черен пипер и поставят в купата с марината.
- Объркват се и намазват от всякъде, след което се покриват със свежо фолио, и оставят в хладилника за около три часа.
- Овкусеното месо се поставя в тенджера за бавно готвене, уредът се включва на втора степен и се оставя да се готви четири часа.
- При бавното готвене месото става изключително крехко и поема изцяло аромата на подправките.
- Сервира се с гарнитура по желание.
Рецепта предоставена от Албена Асенова-Писева.