За крема:
- 300мл млечна сметана
- 300гр маскарпоне
- 200гр заквасена сметана
- 200гр пудра захар
- Малини
За платките:
- 300гр кокосови стърготини
- 10 белтъка
- 200гр пудра захар.
Начин на приготвяне:
- Разбиваме белтъците със захарта в суха купа до твърди върхове и с шпатула добавяме стърготините като внимаваме да запазим въздушността.
- Печем на 170°до порозовяване.
- Разбиваме млечната сметана със захарта, добавяме заквасената и маскарпонето.
- След като изстинат блатовете сглобяваме в ринг: блат, крем, малини.
- Оставяме в хладилник поне за няколко часа, най-добре за една нощ.
Рецепта предоставена от Татяна Петрова.
Антоанета Ранчева 4 год
Това ще е следващата торта, която ще направя...гарантирано.