Необходими продукти:
- спанак
- типово брашно 2 с л
- галета 2 с л
- магданоз 4 - 5 стръка
Гарнитура:
- броколи с масло
- млечен сос с копър
ПРИГОТВЯНЕ:
- Спанакът се бланшира, отцежда се добре. Нахутът също се отцежда.
- Поставете спанак, нахут, олио, стрък чесън и магданоз в каната на чопър и се пасира на пюре.
- Добавете типово брашно, галета, сол, кимион и бакпулвера.
- Разбъркайте на гъста смес като кайма.
- Оформете малки топчета.
- Сега може да запържите в загрято олио или като мен да сложите върху хартия за печене, поръсете с капки олио и печете в загрята фурна 180 С до златисто. Така са по здравословни.
- Пригответе и гарнитура, като в тиганче загреете масло, добавете размразени, подсушени броколи на розички без стеблата поръсете с малко сол, лимонов сок и гответе за кратко, като объращате с вилица.
- Сервирайте с млечен сос и гарнитурата.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.